Als de antwoorden van verandering nog verborgen liggen,

geef ze dan aandacht en ruimte om binnen te komen...


Ik...

Hoi...

Mijn naam is Monique van Poeteren, ik ben 57 lentes jong en ik woon samen met mijn man en 3 kinderen. Ik doe echt het leukste werk dat er bestaat. Mensen coachen bij leef- of loopbaanvragen en als vertrouwenspersoon bied ik een luisterend oor en begeleid en adviseer in de mogelijke routes binnen bedrijven, het onderwijs en sport. Verder bied ik schrijfcursussen en groepscoaching, met als doel jou te versterken in je zelfvertrouwen, mogelijkheden en door jouw waarden, normen, dromen, drijfveren, angsten, vervelende overtuigingen, maar vooral wat er al is, helder te maken, een eerste stap naar verandering te zetten. Heb je te maken met grensoverschrijdend gedrag in je leef- en/of werkomgeving, en voel je je niet veilig? Wacht dan niet langer en kom op voor jezelf.

Ik kreeg de kans mijn hart te volgen...

Twaalf  jaar geleden  kreeg ik de kans om mijn hart te volgen en heb me laten omscholen tot kindercoach. Dit was de start van mijn eigen coachpraktijk Matroesjka. Waarom heb ik toen gekozen om kinderen te coachen? Omdat ik zag hoe weinig tijd en aandacht er was voor kinderen die niet lekker in hun vel zitten of moeite hebben met het schoolsysteem. Het is een geweldige leerschool geweest en de eerlijkheid en openheid van kinderen heeft me verrast en me verder gevormd als coach.

Nooit uitgeleerd...

Maar nooit uitgeleerd en in de jaren daarna de focus verlegd, verder geleerd en kennis en tools ontwikkeld om volwassenen te coachen met levens- en loopbaanvragen. Tussendoor veel ervaring opgedaan als coördinator bij een inloophuis voor mensen geraakt door kanker en geleerd hoe waardevol en belangrijk écht luisteren is. Ook heb ik gezien hoe mensen van wie het leven op zijn kop gezet is, in staat zijn om lichtpuntjes te blijven zien. Het werken als loopbaan-/leef- en schrijfcoach en als coördinator bij een inloophuis voor mensen geraakt door kanker, heeft me mijn tas met ervaring gevuld. Sinds september 2023, werk ik ook parttime als projectcoördinator en stagebegeleider voor een project waarbij ik samen met andere werkpartners mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid naar school en werk.

Onderzoeken en ervaringen laten zien dat schrijven heelt, gedachten en gevoelens een plek geeft en je in beweging zet.

Het is en was mijn manier om de dingen die mij raken, nog niet duidelijk zijn of uit mijn hoofd mogen, woorden en een plek te geven. Schrijven is een niet weg te denken onderdeel van mijn aanbod, omdat het veel inzichtelijk maakt bij loopbaan- of leef vragen. Vele onderzoeken hebben de positieve bijdrage van schrijven aangetoond. Daar wil ik anderen graag kennis mee laten maken, omdat het toegankelijk is en het niet uitmaakt hoe je schrijft, maar vooral om wat het jou oplevert. Geen oordeel, niemand die kijkt hoe je schrijft maar vooral gericht aan jezelf, door jezelf. Het is een cadeautje. 

‚ÄčMijn doel...

Mijn doel is om vrouwen in beweging te zetten naar nieuw leef- en/of werkplezier. We kunnen veel, maar soms laten we ons leiden door beperkende overtuigingen. Blijven wij of onze dromen en doelen klein, onbesproken of onzichtbaar.

Tijd voor actie in leef- en of werkgeluk!

Tijdens een coachtraject of door er over te schrijven, gaan je op zoek naar antwoorden en leer je jezelf beter kennen. Waar wil jij aandacht aan besteden, wat betekent werk-of leefgeluk voor jou en wie of wat heb je daarvoor nodig en wie of wat heeft je tot nu toe tegengehouden om je ambitie, dromen, doelen op de kaart te zetten en een eerst of volgende stap te zetten.


Mijn missie:

Vrouwen écht laten geloven in zichzelf!

Dit doe ik a.d.h.v. coaching of mooie schrijfopdrachten. Samen op onderzoek naar jouw verlangens, talenten, onzekerheden en uitdagingen. Wat heb jij nodig? 

Samen op leef-, loopbaan- en/of positieve gezondheid reis, waarin je in spiegels gaat kijken, grenzen gaat verkennen, nieuwe uitzichten ontdekt en de focus gaat verleggen naar wat jou blij maakt en in je kracht zet.

Jou de magie van schrijven laten ervaren, door met pen en papier woorden en een stem te geven aan de dingen die je bezig houden of die je altijd al had willen zeggen of doen. 

Wil jij weten ofcoaching en/of schrijven kan bijdragen aan verandering, positieve gezondheid of groei in jouw werk- en/of leefgeluk?


Wat mij kenmerkt...


"Sterk zijn zit niet in hoe krachtig je bent,

maar in het geloof in je eigen kunnen."


Schrijf hier in voor de nieuwsbrief of nieuwtjes over mijn aanbod.