Gratis schrijfopdrachten.

Ga je mee verdwalen en je

gedachten, wensen, twijfels

en dromen verkennen?

 

Wie weet ontdek je nieuwe paden, inzichten en uitzichten!

 

Veel schrijfplezier


Schrijven is geen wedstrijd, maar een manier

om je gedachten, wensen en doelen ruimte te geven.

Schrijven over je leven en loopbaan, wat zou jou dat kunnen opleveren? Uit vele onderzoeken en ervaringen is gebleken dat het je helpt om gedachten vorm te geven en het je anders laat kijken naar gebeurtenissen. Het ondersteunt je bij het maken van stappen in het ondernemerschap en laat je zien waar je staat en hoe je de vruchten kunt laten groeien en plukken.

Ook kan het helend werken bij indringende gebeurtenissen die een grote invloed hebben in het nu en de toekomst. Daarnaast brengt het uiteraard vreugde, laat het je wegdromen en kun je al je fantasie gebruiken in de verhalen die je schrijft.

Regelmatig deel ik schrijfopdrachten waarvan ik uiteraard hoop dat ze je aan het denken zetten, je helpen, emotioneren, je gedachten ordenen en rust geven. 

Wat prettig is aan schrijven, is dat je het voor je zelf en aan jezelf kunt schrijven. Het nog eens kunt teruglezen, voorlezen en het is niet de waarheid voor altijd. Je kunt je fantasie gebruiken, schrijven wat je nog had willen zeggen, het doorkrassen, weggooien, delen....het maakt niet uit. Er is geen oordeel.

 Schrijfopdracht 1

Te midden van de moeilijkheid, ligt met wat magie en verwondering, een mogelijkheid...

We hebben allemaal dingen waar we tegen opzien of moeilijk vinden.

De eerste keer...., vertellen dat je last hebt van iets/iemand, naar de supermarkt gaan, een presentatie geven enz....

 

  1. schrijf 5 dingen op die je moeilijk vindt zonder daar over na te denken.
  2. kies er 1 uit en beschrijf een situatie waarin dit is voorgekomen. Waar was het - wie waren er nog meer - wat wil(de) je gaan doen, wat/wie maakte het moeilijk - wat deed dit met je? Dit zijn een aantal vragen die je kunt beantwoorden, maar schrijf vooral je eigen verhaal. Wat ik moeilijk vind is......omdat.....
  3. beschrijf in 10 minuten hoe het zou voelen, eruit zou zien en wat het je zou opleveren of anders zou zijn als je het juist makkelijk zou vinden. Gebruik je fantasie en een beetje magie.
  4. Hoe voelt dit? schrijf er 10 regels over...Dit voelt.....omdat....

schrijfopdracht 2

De waarheid, ligt in de details...

Wat maakt dat iets je raakt. waar valt je oog het eerst op als je naar deze foto kijkt, Is het een kleur, de omgeving, een detail en

welk gevoel, eigenschap of bijv. herinnering roept dit bij je op?

 

  1. Wat mij als eerste opvalt aan deze foto is.....(geheel, detail, kleur, omgeving, gevoel) Schrijf hier in 5 zinnen over.
  2. Hoe gebruik je deze manier van kijken, reageren of beleving ook in je dagelijkse leven of werk. Schrijf hier 10 minuten over.
  3. Wat zou het je opleveren of anders zijn als je op een andere manier naar deze/foto/je leven/je werk zou kijken? Schrijf hier 5 minuten over. Schrijf het op detail of vergroot het lekker uit. Wat het mij zou opleveren als ik anders zou kijken en reageren is....omdat...
  4. Hoe zouden andere mensen (fam/collega's) merken als je op een andere manier zou kijken en reageren Wat andere mensen zouden merken is...omdat...  Schrijf hier 10 regels over.


Veel schrijfplezier en nieuwsgierig.

Ik hoop dat het schrijven jou heeft iets heeft opgeleverd of misschien verrast.

Wil je jouw bevindingen delen, mail ze of zet je bevindingen en of reactie onder aan deze pagina.

Ik snap dat je misschien informatie wil delen maar niet met eigen naam, deel dan een fictieve naam in.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.